BOKA EN TID IDAG

 

STEG FÖR STEGAtt gå i samtalsterapi

Vi kan inte styra allt som händer, men hur du reagerar och agerar kan du göra någonting åt. Genom att prata om det som hänt – och händer – kan du se situationen klarare. I samtalsterapi lär du känna dig själv, och blir medveten om varför du känner som du gör. Du får också lära dig att hantera dina känslor och din situation.
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

SÅ GÅR DET TILLEn inre
förändring

    Att gå i samtalsterapi är varken konstigt eller ovanligt. Det är inte konstigare än att gå till gymmet eller fråga din bankman om ekonomiska råd. Skillnaden är att samtalsterapi handlar om en inre utveckling och förändring. Du förtjänar ju att må bra på alla plan i livet. I terapisamtalen bygger du upp din självkänsla, lär dig att förstå dina känslor – eller samlar mod att fatta livsavgörande beslut.

    Om du vill må bättre
    Att gå i samtalsterapi är också vanligare än du tror. Var fjärde svensk har någon gång gått i terapi. Och många människor som provat säger att ”alla människor – oavsett hur de mår – skulle må bra av professionell samtalsterapi.” Samtalsterapi finns till för dig som vill må bättre.

    Ta steget
    Vill du gå och prata med en samtalsterapeut? Insikten att du vill och behöver det är första steget. Och det är ett stort kliv närmare att må bättre.

    Vid vårt första möte
    Vid första mötet ses vi och du får berätta om syftet med att du vill gå i terapi. Efter vårt inledande möte bestämmer du om du vill fortsätta att gå i samtalsterapi. Vi gör då tillsammans en plan utifrån dina behov, och kommer överens om hur många samtal som behövs. Det normala är att minst fem samtal behövs för att nå ditt syfte med terapin, därefter utvärderar vi hur vi fortsätter. Du förbinder dig dock inte till det antal vi samtal vi kommit överens om, utan kan när som helst avsluta din terapi. Däremot rekommenderar jag alltid ett avslutningssamtal.

    Så långt är ett samtal
    Individuella samtal är 60 minuter. Vid parterapi är tiden 90-120 minuter.

I terapisamtalen bygger du upp din självkänsla, lär dig att förstå dina känslor – eller samlar mod att fatta livsavgörande beslut.
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
KONTAKTA OSS

Boka en tid hos oss

Boka en tid, ställ en fråga eller få prisuppgifter genom att kontakta oss.
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

OM LÄRAN PSYKOSYNTESHitta balansen i ditt liv

Det går inte att dela upp människan, att skilja på kropp och själ eller psyke och ande menar psykosyntesen. Det går inte att framhäva en sida framför de andra. Tvärtom bör psykologin hjälpa människan att få alla sina sidor i syntes - i balans. För att kunna skapa denna balans kan man använda sig av psykosyntesen, menade Roberto Assagioli.

Att lyssna på den inre rösten

Roberto Assagioli (1888-1974) var psykiatriker i den Freudianska skolan. Han menade att psykisk sjukdom – ångest, depression, neuros och andra störningar – inte alltid var något sjukt, utan ibland ett försök hos personen att finna mening och innehåll i sitt liv och kanske också andliga värden. Om vi trycker ner vårt obearbetade undermedvetna kan vi bli håglösa Vi bör lyssna på vår “inre” röst om vad vi egentligen var ämnade för, menade Assagioli.

Längtan efter mening

Roberto fann att inte bara traumatiska barndomsupplevelser, utan också en längtan efter meningsfullhet och innehåll i livet, kan leda till störningar. Därför ville Assagioli att psykologin också skulle vara praktisk – den skulle få oss att leva bättre! Inspirerad av olika kulturer och religioner skapade han därför en mängd olika metoder och tekniker som används inom psykosyntesen.

Om du vill läsa mer om psykosyntes kan du hitta det på HumaNovas hemsida, där finns ett stort sortiment av psykosynteslitteratur.

I varje problem eller hinder som vi möter finns ett frö till mänsklig mognad och tillväxt
Kropp
Själ
Känslor
Intellekt